Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z grzybami i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,30 kg
jajko 1 szt
olej 3 łyżki
szczypta soli
różne rodzaje grzybów ugotowanych 1 durszlak
tłuszcz
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
warzywa 2 saszetki
kasza jęczmienna 2 saszetki
cebula 3 (uduszona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z grzybami i kaszą

CIASTO
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać olej, jajko, sól, wodę, zagnieść lekkie ciasto pierogowe.
Ciasto rozwałkować na placuszki, wykrawać specjalną foremką do pierogów krążki.

FARSZ
Grzyby posiekać nożem na desce, dodać cebulę, kaszę jęczmienną, wegetę, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać.
Gotowy farsz nakładać na krążki, zlepiać pierogi, gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Wybierać łyżką cedzakową pierogi na talerze i polać cebulka z tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 17.01.2011 15:27
mmmmniam
wedith1 01.12.2010 07:41
Super pierożkkii!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak