Sposób przygotowania

CIASTO
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać olej, jajko, sól, wodę, zagnieść lekkie ciasto pierogowe.
Ciasto rozwałkować na placuszki, wykrawać specjalną foremką do pierogów krążki.

FARSZ
Grzyby posiekać nożem na desce, dodać cebulę, kaszę jęczmienną, wegetę, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać.
Gotowy farsz nakładać na krążki, zlepiać pierogi, gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Wybierać łyżką cedzakową pierogi na talerze i polać cebulka z tłuszczem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super pierożkkii!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !