Sposób przygotowania

Łyżkę stołową masła ucieram na puch z łyżeczką cukru. Dodaję twaróg, ucieram na gładką masę. Plastry wędzonego łososia tnę na wstążki o szerokości 2-3 mm a cebulkę - w drobną kostkę. Ostrożnie łączę wszystkie składniki pamiętając o tym, by wstążki łososia nie straciły swego kształtu. Całość wieńczy odrobina pieprzu czarnego, drobno zmielonego. Pastę przekładam do maleńkich miseczek wykonanych z przeźroczystego szkła i dekoruję kiełkami rzodkiewki. Podaję na paterze z innymi pastami rybnymi (przepisy już wkrótce), z tostami z bagietki i masełkiem czosnkowym.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !