Sposób przygotowania

Masło ucieramy z 12 dag cukru i cukrem waniliowym .Wbijamy jajka ubijając kolejno dodajemy żółtka .Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko .Mieszamy .Połowę ciasta wylewamy do tortownicy ,wyrównujemy wierzch.Białka ubijamy na sztywno dodając 20 dag cukru pudru .Połowę masy bezowej rosmarowujemy na cieście ,resztę ciasta schładzamy .Pieczemy około 25 minut w temp.175stopni .Wyjmujemy ciasto z tortownicy .W ten sam sposób upiec drugie ciasto z bezą .Morele odsączamy .Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie .Mieszamy resztę cukru z 3 żółtkami i jajkiem .Ubijamy na parze.Dodajemy żelatynę .Mieszamy i studzimy.Dodajemy morele i ubitą kremówkę i serek mascarpone .Na jeden placek zakładamy tortownice .Wykładamy krem.Przykrywamy drugim ciastem. Schładzamy przez 3 godziny .Ozdabiamy odłożonymi morelami i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Zjadłabym :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    czytając przepis to slinka cieknie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    brzmi bardzo pysznie:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    achh... bardzo lubię torciki morelowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !