Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 marchewka
kawałek selera
biała część pora
30 dag leśnych grzybów
2 łyżki masła
natka pietruszki
ziemniaki 4 szt
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z grzybami

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać dowolnie pokrojone warzywa.
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na spore kawałki a malutkie pozostawić w całości. Masło rozgrzać, zeszklic na nim pokrojoną w drobną kosteczke cebulę, dodać grzyby i dusić ok. 30 min. Ziemniaki z warzywami i przyprawami zagotować, dodać grzyby i gotować ok.25 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i ew. maggi.Podawać z natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:53
Dobra zupa.
Joanna108
Joanna108 14.02.2011 22:23
fajny dodatek do zwykłej kartoflanki - bo takie grzybki przydadzą jej smaku !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak