Sposób przygotowania

Utrzec margaryne, dodajac stopniowo cukier i jaja. Make dokladnie przesiac z proszkiem do pieczenia, cukrem wanilinowym i kakao, dodac do margaryny, polaczyc z ostudzona kawa, aromatem rumowym, dokladnie wymieszac. Forme do pieczenia, natluscic i posypac maka, wlac ciasto i wygladzic powierzchnie. Wstawic do rozgrzanego piekarnika i zapiekac ok 50-60 minut w 180-190 stpniach. Po ostygnieciu, wyjac ciasto z formy. W rondelku rozpuscic maslo, dodac polamana czekolade, dobrze polaczyc skladniki i wylac ciepla polewe na wieniec. Posypac uprazonymi z cukrem wanilinowym platkami migdalowymi, Smak babki mozna urozmaicic skorka pomaranczowa lub posiekanymi bakaliami, tj. figi suszone, daktyle czy rodzynki.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    apetycznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    bardzo fajnie wyszedł
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo ładny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Kocham te Twoje wieńce!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    To ciasto jest przepiękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię piec wieńce ze względu na sposób ich krojenia. Ta wersja kawowa musi być pyszna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !