Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z kraba i orzeszków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kraba ugotowane 450 gram
masło 1 łuzka
mąka tortowa 2 łyzki
śmietana 12% 180 ml
pietruszka zielona 1 pęczek
parmezan starty 45 gram
krakersy 40 sztuk
orzeszki ziemne 145 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z kraba i orzeszków

Orzeszki wymieszać z mięsem kraba. W rondelku rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć prze 2,3 minuty na wolnym ogniu. Wlać śmietanę i podgrzewać aż sos zgęstnieje. Następnie wymieszać z pietruszką, pokrojona bez łodyg, serem i krabem. Na końcu ułożyć całość na krakersach i podawać na gorąco. Można na wierzchu ozdobić papryką lub oliwkami jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 25.08.2011 11:10
apetyczne kanapeczki!
iknkirke 29.04.2011 10:12
Fajne
martalobos 27.04.2011 18:07
Fajnie wygląda. Ciekawy przepis :)
Marta98 24.01.2011 18:09
super
Koper 19.11.2010 08:28
Już znalazłam :) To kiełki słonecznika, a na krakersowych kanapeczkach nie ma pasty krabowej, a pianka i żółty ser, zdjęcie jest z tej strony: http://kuchcik.info/2010/01/18/gorace-krakersy-na-przystawke/
Koper 19.11.2010 08:21
A czym Ty ozdobiłeś swoje sliczne kanapeczki bo przyglądam się i przyglądam i nie mogę poznać co to jest... A mięso z kraba, czy mogą być paluszki krabowe?
Islanzadi 07.11.2010 00:40
Wyglądają pięknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak