Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy tunel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 15 dag
cukier 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 1 łyżka
truskawki świeże 25 dag
polewa czekoladowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
jogurt 50 dag czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy tunel

Z 5 jajek, 15 dag mąki, 15 dag cukru, proszku do pieczenia i kakao zrób ciasto biszkoptowe, rozsmaruj na blasze, upiecz. Z jeszcze ciepłego, wykrój pasek na podstawę tunelu, wierzch przełóż do półokrągłej formy.
Żelatynę namocz, rozpuść i dodaj do jogurtu wymieszanego z cukrem. Wymieszaj. Masę przełóż do formy z biszkoptem. Włóż w nią truskawki, pokryj podstawą tunelu, ochłodz. Ciasto przełóż na paterę, posmaruj polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak