Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 1 słoiczek
ziemniaki 6 szt
kości wieprzowe 0,5 kg
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
marchewka 2 szt
jajko opcjonalnie
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

Do garnka wlewamy 2 litry wody,wrzucamy ziemniaki,marchew,kości wieprzowe,przyprawy.Całość gotujemy.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw,zagotowujemy wszystko.Następnie wystawiamy garnek z ognia,wlewamy śmietanę i zagotowujemy wszystko.Opcjonalnie dodajemy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 05.11.2010 11:15
pycha
agata1722
agata1722 28.09.2010 12:57
mniam pychotka
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:58
uwielbiam tę zupę
iwona332 23.09.2010 11:18
super
aga130982 18.09.2010 13:27
piękne wygląda
grasylwia 14.09.2010 11:18
szczawiowa uwielbiam :)
aga130982 09.09.2010 10:38
dobre
Patrycja40 08.09.2010 09:53
super
Dorota71 04.09.2010 15:45
super
buksiak12 04.09.2010 13:33
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak