Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 torebki
cynamon
cukier
masło
jajko
mleko
jabłka 6 papierówki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z jabłkami i cynamonem

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wkładamy do niego pierwszą warstwę ryżu (wcześniej ugotowanego!), którą polewamy niewielką ilością jajka roztrzepanego z mlekiem. Na to układamy wcześniej przygotowane jabłka (jabłka wymieszane ze sporą ilością cukru i cynamonu) a na nią znowu warstwę ryżu, którą polewamy jajkiem z mlekiem. Na samą górę kładziemy kilka cienkich plasterków masła. Wierzch posypujemy cynamonem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 15.09.2012 12:23
lubie zapiekanke :) fajny przepis
joanna77 25.08.2012 21:15
poprosze kawałek
andzia123 21.05.2012 13:34
rewelacja
RenataZ-et 21.04.2012 21:52
uwielbiam takie zapiekanki
Jolanta40 18.11.2011 09:13
pomysłowe
Motorek 14.09.2011 10:24
pycha
BozenA 18.08.2011 20:43
wypróbowałam świetna jest
BozenA 18.08.2011 20:43
wypróbowałam świetna jest
Mati13 17.07.2011 11:27
na pewno pysznie smakuje
Goya 23.04.2011 21:30
pycha
Goya 23.04.2011 21:28
mmmmmmmm
Goya 23.04.2011 21:28
mmmmmmmm
Goya 23.04.2011 21:28
mmmmmmmm
Goya 23.04.2011 21:28
mmmmmmmm
Goya 23.04.2011 21:28
mmmmmmmm
agnieszka189 29.03.2011 11:35
smak z dzieciństwa :)
Ewa111 14.01.2011 14:16
moja koleżanka robi podobną i zawsze mi smakuje
matii6 27.12.2010 19:57
świetna zapiekanka moja ulubiona
ElizaT 23.11.2010 07:57
extra
BozenA 25.10.2010 19:02
super
BozenA 25.10.2010 19:02
super
BozenA 25.10.2010 19:02
super
BozenA 25.10.2010 19:02
super
BozenA 25.10.2010 19:01
super
jarek4 25.10.2010 13:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak