Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw na zupę

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szczaw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw na zupę

Szczaw dokładnie przebrać,pokroić i umyć.Następnie mocno ugniatać z solą.Poupychać w słoiczki i odstawić na kilka dni w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.01.2012 10:28
musiałabym spróbować, bo zawsze mroziłam
Katarzyna74 31.10.2011 14:19
a jakie zdrowe
Katarzyna74 31.10.2011 14:18
pycha, godne polecenia
Edyta38 31.01.2011 07:41
świetny pomysł:)
Emilia22 08.01.2011 16:20
w zimnym miejscu nawet 2 lata
Izabela/bella81 07.01.2011 15:45
A jak długo może stać w tych słoiczkach?
Ewelina43
Ewelina43 07.12.2010 15:31
super
czarnaMi 14.11.2010 19:49
super
katarzynka455 30.10.2010 15:29
lubię szczawiową
Grażyna13 19.10.2010 09:31
Znam łąkę ze szzcawiem, za rok taki sobie zrobię !
Smakosz6 14.10.2010 12:54
szczawik:)
Emilia22 07.10.2010 19:59
a to akurat jest szczaw z łąki:)
Zoso 07.10.2010 19:25
Niezbyt popularna roślinka ;) nigdy nie jadlem poza takim podryzaniem na łące ;)
Emilia22 29.09.2010 13:08
szczaw kroimy przed umyciem,dzięki temu nie ślizga nam się w ręku,a grubość to tak mniej więcej na pół centymetra.
pacpaw 29.09.2010 09:09
szczaw kroimy przed umyciem czy myjemy po krojeniu ? dość cienko kroimy ?
gacopierz23 27.09.2010 12:31
Babcia jest zachwycona
aga130982 24.09.2010 07:48
może być
Dorota71 06.09.2010 16:41
uwielbiam zupę szczawiową
buksiak12 04.09.2010 13:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak