Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w sosie śmietanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz filety 2 szt
mąka
sól
rosołek kostka
śmietana 12-procentowa
Koperek suszony Prymat
masło cytrynowe
Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w sosie śmietanowym

Filety sandacza kroimy solimy obtaczamy w maśle i smażymy .
Sos = Masło roztapiamy dajemy troche mąki mieszamy zalewamy rosołkiem .Doprawiamy . Dajemy posiekany koperek i troszke soku z cytryny .zaciągamy śmietaną .Sos ma być lekko kwasny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 08:06
mniam mniam, na pewno pyszne danie;))
Lidia11 04.09.2010 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak