Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z borówki amerykańskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki amerykańskie 3 l
cukier 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z borówki amerykańskiej

Borówki czyste , przebrane i opłukane gotujemy na bardzo małym ogniu aż się rozgotują i trochę wody odparuje co jakiś czas mieszając ,by się nie przepaliły .Następnie wsypujemy cukier i dalej gotujemy mieszając.Na końcu wsypujemy żel-fix mieszamy , zagotujemy i gorący dżem nakładamy do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.05.2013 20:20
mniam domowy najlepszy
Bernadeta1 14.02.2013 00:25
nie jadłam a warto wyprobować
IKrakowianka 16.01.2013 23:42
super dżem :)
Mati13 15.11.2012 18:08
musi być pyszny :)
eliza135 06.09.2012 08:10
pyszne
Bożena13 23.07.2012 19:09
ooo jak super słoiczki są podpisane! bardzo lubię ten dżem;))
ben-ka 09.05.2012 10:03
w tym roku zgłoszę się do Ciebie po taki dżemik oczywiście jak zrobisz duuuuuuże zapasy:}
angelika14 13.08.2011 12:42
mniam
Anna169Hosz 16.07.2011 22:40
Uwielbiam ten smak.
barbara11561 05.04.2011 09:55
Uwielbiam takie słodkości robić:):)
Ewa104 27.01.2011 08:57
Oj,oj..ja chcę taki.Kiedy moje borówki dają takie zbiory,żeby zrobić dżemik?
ben-ka 26.01.2011 16:43
Rozumiem,że nie pasteryzuje się tych pyszności:) takie przepisy lubię!
Ewelina47 28.11.2010 09:02
pycha
anja3107 05.09.2010 13:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak