Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEKOLADA ZA DAWNYCH CZASÓW

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% lub śmietanka 30% 1/4 szklanki
cukier puder 1 szkl
kakao 2-3 łyżki
mleko w proszku 1 i 1/2 szkl
olejek waniliowy 1/2 buteleczki
bakalie
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADA ZA DAWNYCH CZASÓW

Masło, kakao, cukier puder i śmietankę rozpuścić w rondelku i zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i dobrze wymieszać. Bakalie wcześniej namoczyć na około 1 godzinę by dobrze zmiękły. Odsączyć i dodac do czekolady. Razem połączyć. Masę wyłożyć na folię aluminiową. Pozostawić do ostudzenia i stardnienia. pokroić w kwadraty. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.06.2013 17:14
podoba mi się
buksiak12 11.09.2010 16:57
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 16:57
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 16:57
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:14
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:14
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 10:21
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:21
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:21
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak