Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki całe do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kilka niedużych buraków
sól 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat pół łyżeczki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki całe do słoików

Buraki obrać i ugotować. Z 1 l wody z łyżką soli i łyżką cukru, liściem laurowym, pieprzem, zielem i kwaskiem ugotować zalewę. Buraki ułożyć w słoikach i zalać zalewą. Zakręcić, pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak