Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto Ady

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
filet z kurczaka 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
olej do smażenia
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
ketchup 1 słoiczek
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto Ady

Paprykę kroimy w kosteczkę.

Cebulę kroimy w paseczki.

Pokrojone warzywa przesypujemy do dużego garnka (z pokrywką), z niewielką ilością oleju na dnie. Dusimy na małym ogniu, co pewien czas mieszając.

Gotujemy ryż.

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grilla i smażymy na oleju.

Do garnka z papryką i cebulą wsypujemy ugotowany ryż i usmażonego kurczaka. Dodajemy ketchup i mieszamy. Dodajemy groszek i delikatnie mieszamy.

Danie gotowe, najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.05.2011 13:38
pyszne
kuklik 22.03.2011 10:05
pyszności
mamusia1 13.03.2011 16:32
pyszna!
jogobella231
jogobella231 12.03.2011 08:54
pycha
Mysiunia 11.03.2011 14:57
fajne:)
AgaS10 07.03.2011 11:44
mój mąż uwielbia rissoto:)
Magda60 23.02.2011 16:04
super
Bart 12.02.2011 21:53
pycha
maciek7 12.02.2011 21:38
pycha
Magda60 10.02.2011 00:46
dobre
m1monika 05.02.2011 17:14
pychotka :)))
kanu83 22.01.2011 08:09
Super wyszło
accee 19.01.2011 21:37
Pychota
ElizaT 18.01.2011 02:01
smaczne
wolochski 04.01.2011 14:17
Pyszne
alaaa 24.12.2010 13:16
smacznie wygląda,może zrobię
Anna169Hosz 06.12.2010 13:30
Dawno nie robiłam risotto a ten przepis mi odpowiada.
jolaxa 25.11.2010 14:57
super:)
Martysia 06.11.2010 19:45
musi być smaczne, wypróbuję :)
marenka 15.10.2010 06:00
Pyszne danie:-)
Patrycja40 13.10.2010 18:18
super
Bocja 11.10.2010 06:58
Bardzo to lubię.
Wokalista 07.10.2010 04:49
yhym :P zapiekane z serkiem mniam ^^
lemon tree 21.09.2010 12:02
można też zapiekać z serem :)
hastalavista 21.09.2010 02:39
papryka nie musi być czerwona, ale wydaje mi się, że wtedy wygląda najbardziej efektownie :) na zdjęciu papryka jest np. żółta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak