Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puchowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
margaryna 1 kost
mąka ziemiaczana 2 szkl
cukier 2 szkl
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puchowa

Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku. Mąki wymieszać z proszkiem i dodać, wlać olej i na końcu ocet. Wylać ciasto do formy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Piec 40 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 16.01.2013 10:14
Ależ pięknie wyrosła Ci ta babka.
jeta72 12.09.2012 11:00
jaka fajna :-)
Krystyna32 08.06.2012 11:22
super
barbara11561 11.03.2012 07:28
świetna
Natalia/tubisiek 08.01.2012 16:34
ładnie wyrosła :)
grazia1 09.06.2011 09:28
interesujace
Aniunia773 23.03.2011 20:54
ciekawe
Magdalena80 09.03.2011 23:07
świetna
Edyta38 05.03.2011 21:04
super:) bardzo ciekwie wygląda:)
matii6 10.11.2010 19:43
super babka
Margo1 07.09.2010 08:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak