Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cebulką marynowaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlet bez kości 0,5 kg
pieczarki 25 dkg
cebulka marynowana 1 słoik
szynka wieprzowa 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
margaryna 3 łyżki
sól, pieprz, Kucharek do smaku
mąka pszenna do zagęszczenia
masło 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
śmietana 12-procentowa 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cebulką marynowaną

Kotlet pokroić na kwadraty 1, 5*1, 5 i 0, 5 cm grube, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i upiec na margarynie. Dać z tłuszczem do garnka, zalać wodą dodać ziele i liście laurowe i gotować. Pieczarki podsmażyć na maśle szynkę pokroić w słupki i dodać do gulaszu. Cebulkę razem z wodą i śmietanę dodać jak mięso będzie miękkie. Zagęścić mąką i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.03.2013 09:30
jeszcze takiego nie jadłam - muszę zrobić :-)
misia53 11.11.2012 22:08
Ja tak jak Joasia, myślałam nad tym co z takiej cebulki można zrobić.....?
Krystyna32 28.04.2012 11:47
super
traktorek 20.11.2011 20:04
pyszne
Joanna108
Joanna108 14.08.2011 13:18
a ja się właśnie zastanawiałam jakby tu wykorzystać najlepiej zamarynowaną cebulkę, którą dostałam :)
Karolcia12 24.05.2011 14:03
uwielbiam gulasz
Edyta38 28.02.2011 18:45
mniam mniam :) pyszny taki gulasz
Grażyna13 10.01.2011 11:33
Ciekawy przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak