Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty krem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 10 szt
serek homogenizowany 20 dag
żółtka jaj 2 szt
mocna kawa 1 filiżanka
cukier 4 łyżki
rum 2 łyżki
czekolada w proszku 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty krem

Biszkopty zanurzyć w kawie i układac na dnie dużej szklanej misy. Żółtka ukręcić z cukrem, gdy masa będzie puszysta, wlać rum, dodać serek. Dobrze wymieszać. Masę serową wyłożyć na biszkopty, wstawić na pół godziny do lodówki. przed podaniem posypac czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.11.2011 15:51
super
Adamorek 11.09.2011 00:59
świetny krem
KasiaK90 08.07.2011 20:03
super
Juleczka20 28.04.2011 09:32
fajny
malaczarna23 24.04.2011 08:29
świetny
gosia561 24.04.2011 03:36
bardzo smaczne
Krzysztof42 30.10.2010 16:13
ekstra
darus 17.08.2010 16:27
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak