Sposób przygotowania

W garnku w osolonej z dodatkiem 2 łyzek octu obgotować wypłukany i oczyszczony mózdzek. ( ok 5-7 min). Cebule pokroić w kostkę poddusić na masle, dodać obrany z błonek móżdzek i smażyć chwilę. Posolić do smaku i popieprzyć pieprzem ziołowym na pikantnie.Podawać z chlebkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie jadłam móżdżku - czy jego smak i konsystencję można z czymś porównać?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    dawno temu jadłam móżdżek,nawet dobry.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    często jadałam jako dziecko ale dodawaliśmy jeszcze jajko spróbuj pycha
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dzięki , spróbuję oczywiście.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Jadłam kiedyś móżdżek barani (pieczony w czaszce), nidgy tego nie zapomnę, ale chyba nie brakuje mi tego smaku, bravo za odwagę;)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Agnieszko , brawo dla Ciebie, bo ja chyba z czaszki bym się nie odwazyła....
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Też kiedyś robiłam smażony z jajkiem,ale sama nie jadłam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kuklik ma rację:) ja też z jajkami jadłam jest dobry!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ja też jadałam w dzieciństwie z jajkiem.Nawet był zjadliwy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    nigdy nie jadłem, ale chyba warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !