Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Wrzucić rozkruszone drożdże, dodać letnie mleko, cukier, cukier waniliowy, jajka, szczyptę soli i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić na ok 30 min. Jeszcze raz zagnieść ciasto. Pozwałkować jak na placek. Wyciąć krążki. W każdym zrobić wgłębienie. Ponownie odstawic na 15 min. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Napełnić konfiturami, wstrzykując je do środka szprycą. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Oponki zawsze były na czasie. Smaczne i łatwe do zrobienia.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    oponki babuni muszą być smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !