Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"CYTRYNKA\",,,ZUPA CYTRYNOWA Z RYŻEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości od mięsa 2-3 szt
marchew 1 duża
pietruszka korzeń 1 mała
seler mały kawałek
por małą część
śmietana 3/4 szkl
ryż 15-20 dag
masło roślinne w kubeczku 1/2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
cytryna 1 szt
mąka 1 płaska łyżka
natka pietruszki 2-3 łyżki
koperek 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: \"CYTRYNKA\",,,ZUPA CYTRYNOWA Z RYŻEM

Kości umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić, dodać do gotujących się kości. Po około 45 minutach wywar jest gotowy. przecedzić go. Z połowy cytryny wycisnąć sok i połączyć z zupą. Drugą połowę obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Śmietanę rozmieszać z mąką, powoli dodawać do zupy. Doprawić do smaku cukrem i solą, zagotować.
Ryż ugotować na sypko, włożyć do zupy przed podaniem, posypać pietruszką i koperkiem, SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak