Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron penne zapiekany z serem mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 20 dag
pieczarki 20 dag
sos boloński
śmietana 12% 3 łyżki
mozzarella
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron penne zapiekany z serem mozzarellą

Makaron ugotować w osolonej i wrzącej wodzie na twardo. Odsączyć i pozostawić do wystygnięcia. Czosnek wrzucić na gorący olej, po 2 minutach dodać pokrojone pieczarki, gotować do miękkości, posolić, dodać śmietanę i zamieszać. Sos boloński zagrzewamy w garnku. Do żaroodpornego naczynia wkładamy makaron, posypujemy kawałkami mozzarelli, zalewamy sosem, dodajemy pieczarki i ponownie kładziemy mozzarellę, polewamy sosem i zapiekamy w średnionagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.10.2010 20:21
zjadło by sie :)
aranka 25.09.2010 18:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak