Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS ZE ŚWIEŻYCH TRUSKAWEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 50 dag
cukier puder 3-4 łyżki
białka jaj 3 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: MUS ZE ŚWIEŻYCH TRUSKAWEK

Truskawki umyć i dokłądnie oczyścić z szypułek. Część owoców drobnych i nie uszkodzonych pozostawić w całości, resztę dokładnie zmiksować, posłodzić częścią cukru. Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Zelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Zmiksowane truskawki połączyć z pianą, dodać żelatynę, ubijając do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Przełożyć do małych talerzyków deserowych. Mus przybrać świeżymi lub smażonymi owocami, deser schłodzić. Można dodać drobne ciasteczka lub bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 06.09.2010 16:59
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak