Sposób przygotowania

Zmiksowac miękkie masło, następnie ucierać dalej, stopniowo dosypując szczyptę soli, cukier oraz cukier waniliowy, aż masa będzie idealnie gładka. Wymieszać z żółtkami.
Sparzyć cytryny, osuszyć i zetrzeć skórkę. Z jednej cytryny wycisnąć sok. Twaróg zemleć, wymieszać z utartym masłem, mlekiem, kaszą, sokiem cytrynowym i skórką z cytryny. Białak ubić na sztywna pianę i ostrożnie połączyć z masą twarogową.
Tortwnicę natłuścić i posypać bułką tartą. Rozłożyć masę serową. Piec ok 45 min. w temp 200 st. Aby wierzch sernika nie przyrumienił się za mocno, po 30 min. pieczenia należy przykryć tortownić pergaminem.
Upieczony sernik pozostawić w tortownicy do ostygnięcia. Posypac cukrem puderm.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam.............
  • 4
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczny :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    serniki uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super wygląda :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny serniczek;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    też taki piekę
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam serniczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam serniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    moze byc dobry, wyprobuje na pewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    smakowity=)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !