Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serdelki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serdelki 30 dag
koncentart pomidorowy 1 łyżka
mąka pszenna 1 pełna łyżka
olej sojowy 3 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
cukier
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Serdelki w sosie pomidorowym

Koncentrat pomidorowy poddusić na części tłuszczu dla wydobycia barwy. Z reszty tłuszczu i mąki przyrządzić jasną zasmażkę i rozprowadzić ją bulionem, zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, śmietanę. Serdelki umyć, zdjąć osłonki, włożyć do wrzącej wody na 10 min. Podawać polane sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 03.09.2010 17:26
Niezłe, niezłe, prosty i ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak