Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik brzoskwiniowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
cukier 0.5 szklanki
margaryna 1
żółtko jajek 5
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
ser biały 0.5 kg
budyń śmietankowy
masło 0.5
Piana:
białko 5
cukier drobny 1 szklanka
mąka ziemniaczana 3 łyzki
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik brzoskwiniowiec

Z podanych składników na ciasto wyrabiamy gładką mase , którą dzielimy na 2 częsci. jedna z nich wałkujemy i rozkładamy na nasmarowanej blaszczce, z drugiej tworzymy gruby podłużny wałek, owijamy w ściewreczke i wkladamy do zamrażalnika. Ser mielimy, masło rozpuszczamy i chłodzimy. Ze wszytskich składników wyrabiamy mase, którą rozkładamy na ciescie. Na ser układamy odsaczone i pokrojone w plasterki brzoskwinie. Z białek ubijamy piane, dodajemy cukier i mąke. Wykładamy na brzoswinie. Wyjmujemy zamrożone ciasto i ucieramy na tarełku o grubych oczkach. Pieczemy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 08.10.2012 11:06
musi być dobre
zdzislawa2 25.03.2012 12:58
super ciacho :)
emylka86 14.01.2012 16:27
robię taki sam. jest pyszny!
Zoso 14.11.2011 21:50
smacznie wygląda
Iwusia 17.06.2011 23:05
wspaniałe ciacho :)
Małgorzata106 26.03.2011 13:25
pycha ciasto
kiziolek201 23.01.2011 16:25
pycha
Mati13 19.12.2010 11:42
uwilbiam takie ciasta - a twoj wyglada wpaniale!
wiktor188 08.11.2010 08:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak