Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 50 dag
mąka pszenna 20 g
olej sojowy 3 łyżki
duża marchewka 1 szt.
duza pietruszka 1 szt.
średni seler 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe w jarzynach

Mięso umyć, pokroić w poprzek włókien na plastry. Plastry rozbić. Warzywa umyte, obrane, opłukane poszatkować na grubej tarce. Mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz i dusić pod przykryciem na silnym, potem wolnym ogniu. Do półmiękkiego mięsa dodać warzywa, podlać niewielką ilością wody, lekko mieszać. Gdy mięso jest miękkie, dodać podprawę z mąki i wody, zagotować. Podawać z ziemniakami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 20.06.2012 16:14
pewnie i ladnie wyglada i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak