Sposób przygotowania

Pigwę(dojrzała i żółta) umyć, wyczyścić z pestek, pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do słoika, zasypać cukrem i odstawić w ciemne miejsce na około 2 tygodnie. Po tym czasie wlać do słoika litr spirytusu, zakręcić i odstawić na dwa tygodnie. Od czasu do czasu zamieszać słoikiem, odcedzić nalewkę i przelać do karawki.
Bardzo pyszna, POLECAM

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wierzę, że pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja nigdy nie robiłam nalewki z pigwy - nigdzie nie mogę jej dostać:(
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jeszcze nigdy nie piłam nalewki z pigwy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie skosztuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ja też chętnie skosztuję!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taką nalewkę robi moja sąsiadka,od czasu do czasu nią częstuje ,nalewka bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !