Sposób przygotowania

wiśnie umyć i do 3 l słoika na przemian warstwami: warstwa wiśni i zasypać cukrem(wiśnie pozostawić z pestkami), zasypywać na przemian aż do pełna, zakręcić i odstawić na 5-10 dni mieszając od czasu do czasu aby nie sfermentowały, następnie zalać je wódką i odstawić na około 1,5 miesiąca, potem zalać spirytusem nadal mieszając co jakiś czas. Do spożycia nadaje się około grudnia. Po tym czasie przelać do karawki( wiśnie można zostawić w słoiku i później zjeść- są bardzo ostre.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika12

    no super
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam wiśniówkę :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mniam, moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !