Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z cytrynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 3 sztuki
jajko 4 sztuki
masło 25 dag
cukier 20 dag
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z cytrynki

Cytryny nakłuwamy wykałaczką na całej powierzchni, gotujemy, odlewając wodę kilkakrotnie. Gdy będą miękkie, odcedzamy i studzimy. Przecieramy dokładnie przez sito. Jajka ubijamy dokładnie na parze z cukrem na pulchną masę, studzimy w zimnej wodzie ciągle mieszając. Masło ucieramy na pianę trzepaczką. Wszystkie składniki łączymy. Możemy dodać do tego odrobinkę soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.03.2013 19:01
Super pomysł na pyszną masę :)
sara1 01.06.2012 23:23
bardzo ciekawe
rakow2
rakow2 27.05.2011 11:44
masa ważna jest
gosia47-47 17.04.2011 20:38
super
Iwusia 28.10.2010 17:22
tak, jest :)
Krzysztof42 28.10.2010 15:09
to jest jadalne?
IlonaAlbertos 17.09.2010 19:58
Muszę wypróbować Twój przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak