Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na rozyczki i myjemy,marchewki myjemy,obieramy i kroimy w plasterki.Paleczki kurczaka oczyszczamy i myjemy.Na dno naczynia zaroodpornego wysypujemy polowe marczewki i posypujemy ja rozkruszona kostka ,,ostre papryczki,,.Paleczki obficie posypujemy przyprawa do mies ,czosnkiem granulowanym i przyprawa uniwersalna.Ukladamy je na marchewce,na to ukladamy rozyczki kalafiora i reszte plasterkow marchewki,posypujemy lekko przyprawą uniwersalną .Na gore skarajamy maslo i dusimy w piekarniku pod przykryciem ok 1 godzine,w polowie duszenia. skrapiamy kalafiora woda i dalej dusimy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    u nas kurczakowe części często goszczą
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Kurczaczek, kalafior......po prostu pycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Z kalafiorkiem pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    Najczęściej jadam właśnie drobiowe mięsko, kalafior lubię, więc takie danie na pewno wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pyszne, u mnie kurczak tez czesto gosci.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha....................
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    apetycznie wyglądają
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !