Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z ryzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wloszczyzna na wywar(marchew,pietruszka,por i seler)
Szczaw(najlepszy swiezy,ale moze byc tez przecier ze sloika)
ryż
jajko 2-3 sztuki
śmietana kwaśna
mąka
cukier
przyprawa uniwersalna
sól
żeberka wieprzowe
żeberka wieprzowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z ryzem

Z miesa i warzyw z dodatkiem warzywka i soli gotujemy wywar.Kiedy mieso zacznie robic sie miekkie dodajemy szczaw i przeplukany ryz, gotujemy az ryz bedzie miekki.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Make rozrabiamy z woda,nastepnie dodajemy do niej smietane i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji,na koniec wlewam troche zupy i mieszamy,a dopiero wtedy wlewam to do garnka.Tak rozrobiona smietana nie zsiadzie sie w zupie.Doprawiam szczypta cukru i wsypuje pokrojone jajka(ja wsypuje bezposrednio do garnka z zupa)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula1 21.09.2010 16:59
Moja prababcia tak czasem gotowala.
misia53 16.09.2010 23:21
Uwielbiam szczawiową ale z ryżem nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak