Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 75 dag
obrane pomidory w zalewie 1 puszka
szklanka rosolu z kostki
przecier pomidorowy 4 lyzki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 duze zabki
olej 2-3 lyzki
sól
chilli
duża puszka czerwonej fasoli
papryka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne.

Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni (ja używam woka), wrzucić posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć wszystko razem 8 minut. Dodać mięso i smażyć mieszając 6 minut po czym dołożyć odsączoną fasolę, a po 5 minutach smażenia - pomidory, przecier, rosół, cukier, sól, pieprz i chili do smaku (ja lubię ostre więc daje sporo pieprzu i chili). Przygotowaną potrawę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 45 minut. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 07.07.2011 18:26
dobre
iwona332 23.04.2011 11:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak