Sposób przygotowania

Piersi oczyszczamy, myjemy i przekrajamy na dwa płaty, rozbijamy. Kostki rosołowe rozkruszamy do miseczki i dodajemy oliwę z oliwek, ucieramy do otrzymana konsystencji musztardy. Piersi z jednej strony smarujemy masa z roztartych kostek, z drugiej posypujemy przyprawą do mięs . Parówki nacinamy wzdłuż i wkładamy do nacięcia na przemian kawałeczki sera i papryki następnie układamy je na piersiach na stronie posmarowanej masa z kostek rosołowych i zwijamy. Końce spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na średnim ogniu na złoto. Zwinięte piersi powinny być do połowy zanurzone w oleju aby dokładnie usmażyły się w środku.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja chcę taką świnkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Pomysłowe te świnki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !