Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świnki w kocyku wg.Anuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże piersi z kurczaka 1 kg
gruby plaster żółtego sera
papryka czerwona 1/2 sztuki
kostki rosołowe 3 sztuki
przyprawy do mięs
oliwa 1-2 lyzki
jajko 3 sztuki
olej do smażenia
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
wykałaczki
parówki ok1/2 na 1 kawalek piersi

Przepis i sposób przygotowania na: Świnki w kocyku wg.Anuli

Piersi oczyszczamy, myjemy i przekrajamy na dwa płaty, rozbijamy. Kostki rosołowe rozkruszamy do miseczki i dodajemy oliwę z oliwek, ucieramy do otrzymana konsystencji musztardy. Piersi z jednej strony smarujemy masa z roztartych kostek, z drugiej posypujemy przyprawą do mięs . Parówki nacinamy wzdłuż i wkładamy do nacięcia na przemian kawałeczki sera i papryki następnie układamy je na piersiach na stronie posmarowanej masa z kostek rosołowych i zwijamy. Końce spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na średnim ogniu na złoto. Zwinięte piersi powinny być do połowy zanurzone w oleju aby dokładnie usmażyły się w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 05.11.2011 19:19
Pomysłowe te świnki
bernika 20.09.2010 21:48
fajne!
misia53 05.09.2010 19:24
Ja chcę taką świnkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak