Sposób przygotowania

25 dag czekolady, połamać do rondelka, umieścić w kąpieli wodnej i stopić. Mleko zagotować, gorące wlac do rozpuszczonej czekolady, dodać miękkie masło i wymieszać.
Kremówkę ubić, dodając po łyżce 1/3 szklanki cukru. białak ubic na sztywna pianę z dodatkiem pozostałego cukru. ostrożnie wymieszać kremówkę z pianą z białek. Dodać wystudzoną masę czekoladową.
Dno i boki wysokiej foremki obłożyć biszkoptami lekko zwilżonymi rumem z wodą. Wlac krem, wierzch przykryć biszkoptami. Wstawić do lodówki na 3 -4 godz.
Pozostałą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, zalać nią wyjęte z foremki ciasto.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    coś wspaniałego
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    baba to jest coś! a jeszcze królewska...
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super ta baba
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    skoro taka nazwa to musi być wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !