Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z wieprzowiny z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudego mielonego mięsa wieprzowego 450 gr
skórka startej z cytryny 1 łyzki
mieszanke ostrych przypraw 1 łyzka
mielone ziela angielskie 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/4 łyżeczki
kolendra 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z wieprzowiny z grilla

Do mięsa dodać skórkę z cytryny, przyprawy oraz zioła.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy uformować małe paluszki, które ułożyć na ruszcie i smażyć około 9 minut z każdej strony.
Po usmażeniu przykryć folią aluminiową i odczekać 2 minuty, za czym podamy placki na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.06.2011 08:53
fajne
iwona332 09.04.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak