Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada seorwo-ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 1,4 kg
śmietana 30% 1 szkl
ogórki 6 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyż
sól, piperz
pęczek rzodkiewki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: rolada seorwo-ogórkowa

5 ogórków obrać przekroić na mniejsze częsci i zmiksowqać. Ser zmiksować. Smietanę ubić na sztywno, połaączyć z serem i ogórkami, dopraw solą i piperzem. Żelatynę rozpościć w niewielkiej ilosci wrzątku wystudzić połączyć z masa ogórkowo-serową, dobrze wymieszać. Wyłożoną folię spożywczą formę obłożyć plastrami ogórka, nałożyć połowę zastygniętego musu. Pośrodku ułożyć w rzędzie umyte i osuszone rzodkiewki, nałożyć reszte musu i ogórka. Dobrze docisnąc ugormować roladkę. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak