Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zagrzybione mielone.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
kajzerki suszone 2 sztuki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 lyzka
sos sojowy 1 lyzeczka
piepez
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
grzyby suszone 20 (kapelusze)
jajko 1 duże
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zagrzybione mielone.

Grzyby namaczamy na noc.Nastepnego dnia przekladamy je do garnka,zalewamy czysta woda i gotujemy.Bulki namaczamy w wodzie.Cebule kroimy w kostke i szklimy na oleju,odcedzamy na sitku z tluszczu.Grzyby odcedzamy na durszlaku.Odcisnieta bulke,grzyby i cebule mielimy w maszynce do miesa.Przemielone produkty,jajko,lyzke przyprawy do mies , lyzeczke sosu sojowego dodajemy do miesa mielonego.Doprawiamy sola,pieprzem i granulowanym czosnkiem.Wyrabiamy mase,formujemy kotlety,obtaczamy je w tartej bulce i smazymy na oleju na srednim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 12.02.2011 12:51
świetne
misia53 01.10.2010 00:33
A ja nie robiłam ale zrobię.
bernika 29.09.2010 16:24
świetne!
Sarenka 19.09.2010 09:39
Wlasnie takie mielone lubie najbardziej - pycha!
SmacznaPyza 09.09.2010 11:11
świetne i bardzo smaczne - też takie robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak