Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z TUŃCZYKA I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 SZTUKI
kukurydza w puszce 1
tuńczyk w sosie własnym 2 PUSZKI

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z TUŃCZYKA I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

SKŁADNIKI:
4 jaja
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3 woreczki ryżu
1 słoik papryki konserwowej
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
majonez
Sól, pieprz, curry
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ryż ugotować, ostudzić. Następnie paprykę konserwową pokroić w kostkę i połączyć z ugotowanym ryżem. Dodać 3 łyżki majonezu, doprawić solą pieprzem i przyprawą curry.
Tuńczyka odcedzić i połączyć z posiekaną cebulą.
WARSTWY:
Każdą warstwę należy posmarować majonezem
I ryż z papryką
II tuńczyk z cebulą
III ryż z papryką
IV odsączona puszka kukurydzy
V 4 ugotowane jaja, pokrojone w kostkę
VI ryż z papryką
VII tuńczyk z cebulą
VIII ryż z papryką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.01.2011 13:59
pycha
Cbeti 09.12.2010 12:37
super, do wykorzystania
Katarzyna/kate1980 02.12.2010 14:43
uwielbiam tę sałatkę
aga130982 02.12.2010 11:06
pycha
Mirosława5 19.10.2010 08:42
:):):)
marenka 17.10.2010 08:25
Smaczne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak