Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka mandarynkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ususzona skórka z mandarynek 5 dkg
cukier 20 dkg
spirytus 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka mandarynkowa

skórkę wkłdamy do słoika, zalewamy spirytusem i zamykamy i pozostawiamy w ełym miejscu na 2 dni. Nastepnie zlewamy do butelki. Z cukru i 1 szkl. wody gotujemy syrop, do gorącego stopniowo dodajemy nalewkę mieszając. Następnie zlewamy do butelek i odstawiamy do sklarowania. Po 2 tyg. zlewamy płyn znad osadu i łączymy z nalewką. Nalewka nadaje sie odrazu do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.05.2012 08:31
szybki pomysł
Krystyna27 30.06.2011 17:04
aż mi się zachciało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak