Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel serowy z pesto z pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 30 dag
szalotka 1
czosnek 2 żąbki
2 łyzki posiekanych migdałów
pół pęczka bazylii
2 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz
jajko 2
plastry owczego sera np. oscypka 4/15 g
łyżka mąki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki margaryny
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel serowy z pesto z pomidorów

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę .Dodajemy obrana i posiekana szalotkę ,czosnek i migdały.Bazylie myjemy i siekamy i dodajemy do pomidorów.Mieszamy z octem ,olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Plastry sera obtaczamy w mące ,a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy z obu stron na rumiany kolor .Podajemy razem z pomidorowym pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 16.12.2012 06:57
super
Motorek 12.09.2012 08:40
pyszny
olkaaa 19.06.2012 07:30
jeszcze takiego nie jadłam
kate.500 05.10.2011 13:28
super fajny
barbara11561 12.06.2011 00:23
Ciekawy:)
ben-ka 28.05.2011 08:47
podoba mi się przepis.
Anna133 12.05.2011 15:22
pycha :)
MAŁY 14.03.2011 09:45
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak