Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytyny 2 szt
cukier 10 dkg
miód płynny 3 łyż
wódki 0,75 l
imbir starty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: imbirówka

imbir myjemy i obieramy, kroimy w plasterki. cytryny myjemy, kroimy na ósemki. Zalewamy wódką, dodajemy cukeir,miód, odstawiamy na 3 miesiące. Po tym czasie nalewkę zlewamy i odstawiamy aby sie sklarowała. Następnie ściągamy rurką płyn znad osadu, a osad filtrujemy i otrzymujemy płyn łązymy z powstała nalewką. Odstawiamy na 2 miesiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak