Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pigwówka korzenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 25 dkg
cynamon w kawałkach 3 szt
wódka 1,5 l
anyż gwiazdki 5 szt
pigwa 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pigwówka korzenna

umyć pigwe, ściereczką usunąc lepki, woskowy nalot ze skórki. Pokroić na małe kawałki nie obierając z gnaizd nasiennych. Zalewamy 300 ml. wody, doajemy cukier i cynamon, gożdzili i anyż i to razem gotujemy 5 min. Wlewamy 1,5 l wody i gotujemy jeszcze 1 godz. Po zdjęciu z odnia studzimy i cedzimy przez sitko. Otrzymany płyn mieszamy z wódką i przelewamy do butelek. Odstawiamy na 1 miesiac aby nalewka sie przegryzła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksandra16 04.08.2012 18:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak