Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500g
mieszanka chińska 350g
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Dodajemy chińskie warzywa(ja używam mrożonych).Wszystko podsmażamy ok.10 minut.Posypujemy przyprawą,podlewamy troszkę wodą i dusimy pod przykryciem aż wszystko zmięknie.Do tego dania idealnie pasuje ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak