Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa zupa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny 2 litry
papryka zielona 40 dag
ryż 20 dag
olej 3 łyżki
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa zupa

W rosole gotujemy ryż. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki.Cebule siekamy drobno i szklimy na tłuszczu , dodajemy paprykę i dusimy .Dodajemy do ryżu , dodajemy śmietanę , mieszamy , podgrzać , nie wolno zagotować.Doprawiamy do smaku ostrą papryką.Posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 14.10.2013 08:21
smaczna :-)
madzialena19 01.05.2012 16:44
smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak