Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 100 g
masło 2 łyzki
mąka 50 g
śmietana lub mleko 240 ml
cukier 2 łyzki
bułka czerstwa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: knedle migdałowe

Pieczywo pokroic w kostke.Przesmazyc na masle,ostudzic zalac smietanka wymieszac z rozbitymi jajkami,dodac make wymieszac i zostawic do napecznienia.Migdały spazyc obrac i posiekac.Do napeczniałej masy dodac posiekane migdały wymieszac.Formowac knedle i rzucac je na wrzaca wode.Gotowac 10 minut.Po osaczeniu podawac knedle polane masłem ze zrumieniona bułka tarta lub owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak