Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z gotowanych kartofli z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kartofel duży 1 kg
masło 1 łyzka
mleko 130 ml
mąka pszenna 300 g
mąka kartoflana 1 łyzka
jajko 4 szt
cukier 3 łyzki
sól
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placki z gotowanych kartofli z jabłkami

Kartofle umyc obrac i zemlec.Jabłka umyc obrac i wyciac gniazda nasienne i poszatkowac.Do kartofl;i dodac masło mleko jajka make i 1 łyzke cukru i poszatkowane jabłka.Wymieszac.Na patelni rozgrzac tłuszcz i kłasc ciasto łyzka .Smazyc cienkie placki z obu stron.Podawac posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak