Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z twarogu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 g
twróg 500 g
jajko 4 szt
cukier 50 g
śmietana 125 ml
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z twarogu

Oddzielic żółtka od białek.Twaróg zemlec i utrzec w misce,z cukrem i żółtkami,dodac śmietane make posolic.Z białek ubic sztywna piane.Ubite białka ostroznie wymieszac z masa serowa.Na patelni rozgrzac masło i kłasc łyzka ciasto.Smazyc z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak